Η αλλεργιολόγος Πετροδημοπούλου Μαρία σάς απαντά…

  • Πού βρίσκεται το ιατρείο;

    Στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Καβάλας, στην οδό Αβέρωφ 4, στον 6ο όροφο, ακριβώς πριν από το κατάστημα ένδυσης Zara. Σε απόσταση 100 μέτρων λειτουργούν δύο μεγάλα ιδιωτικά parking (Ροδόπη και πλατείας Καπνεργάτη).

  • Πότε λειτουργεί το ιατρείο;

    Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά 10:30 – 14:00 και τα απογεύματα Τρίτης/Πέμπτης και Παρασκευής 18:00 – 21:00, αποκλειστικά με ραντεβού. Σε περίπτωση που τελικά δε θα μπορέσετε να παραβρεθείτε στο ραντεβού που έχετε κλείσει, παρακαλείσθε να ειδοποιείτε, ώστε στη θέση σας να εξυπηρετηθεί κάποιος άλλος ασθενής.

  • Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τη γιατρό;

    Καλώντας στο 2510 2111917 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, καθώς και με μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου στη διεύθυνση allergykavala@gmail.com

  • Από ποια ηλικία και μετά μπορεί κανείς να εξεταστεί από αλλεργιολόγο;

    Η γιατρός είναι ειδικευμένη στην αντιμετώπιση αλλεργικών παθήσεων τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Δεν υπάρχει ούτε ελάχιστη ούτε μέγιστη ηλικία για να εκτιμηθεί κανείς από αλλεργιολόγο. Επομένως, η σωστή απάντηση είναι μόλις εμφανιστεί αλλεργική συμπτωματολογία ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και αν μιλάμε για πολύ μικρά βρέφη.

  • Πόσο διαρκεί μία επίσκεψη στο ιατρείο;

    Εξαρτάται από τη φύση του περιστατικού. Συνήθως από μισή έως μία ώρα, ενώ εάν διενεργηθούν και αλλεργικά τεστ ή άλλες διαγνωστικές δοκιμασίες ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερο από μία ώρα.

  • Λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μου. Μπορώ να κάνω αλλεργικά τεστ;

    Στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθά να έχετε διακόψει την αγωγή με αντιισταμινικά από το στόμα (σιρόπι ή χάπι) για τουλάχιστον 5 μέρες πριν από την εξέταση. Έτσι, θα είναι δυνατό να γίνουν δερματικά τεστ χωρίς επόμενο ραντεβού. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τα αλλεργικά τεστ -αν χρειάζονται- θα πραγματοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο.

  • Πονάνε τα αλλεργικά τεστ;

    Όχι! Για τα βρέφη η διαδικασία περνάει σχεδόν απαρατήρητη, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά το πρόβλημα είναι κυρίως ο φόβος πριν από την εξέταση και όχι η ίδια η εξέταση. Το τσίμπημα είναι υποτυπώδες και οι περισσότεροι ασθενείς, σχεδόν, δε το αντιλαμβάνονται.

  • Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου κατά την πρώτη επίσκεψη στη γιατρό;

    Στην πρώτη επίσκεψη θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας όλον τον ιατρικό σας φάκελο, δηλαδή ό,τι εξετάσεις αίματος ή απεικονιστικές έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια, ακόμη και εάν πιστεύετε πως δεν έχουν σχέση με την αλλεργία σας. Επίσης, εάν έχετε νοσηλευτεί, καλό θα ήταν να προσκομίσετε τα εξιτήρια και τα αντίστοιχα ιατρικά σημειώματα. Τέλος, θα πρέπει να έχετε μαζί το ΑΜΚΑ σας, το βιβλιάριο υγείας και εάν πρόκειται για παιδί ή νεαρό ενήλικα, το βιβλιάριο εμβολίων.